C.I.F. 39436243
Contul Asociației:
RO16BRDE445SV11029704450
deschis la BRD Agenția
Victoria
E-mail: [email protected]
Telefon: +40726069072
Prima deplasare din acest an. Am stat șapte zile și am făcut șase zile de terapii la Hotel Orizont, Căciulata. După Techirghiol, Bușteni și Sovata, Căciulata este ultima stațiune balneoclimatică unde am făcut terapii.
Am făcut kineto, masaj, aerosoli și împachetări cu parafină, proceduri decontate prin CAS, am avut nevoie doar de bilet de trimitere de la medicul de familie.
Ne place tipul acesta de deplasări cu terapii dimineața și plimbări după-amiaza; Ștefi mănâncă și doarme mult mai bine.
Zona este extraordinară, ne-am plimbat de la „Parcul Poiana lui Căliman” până la Mănăstirea Cozia, era loc chiar și de mai bine: plimbare cu vaporașul pe Olt, drumeție pe „traseu cură balneară”, ca să dau doar două exemple.
Apele minerale din Caciulata sunt apreciate pentru proprietățile lor curative, care includ efecte antiinflamatorii, antialgice și de detoxifiere. Printre bolile pentru care aceste ape sunt recomandate se numără reumatismul, afecțiunile dermatologice, afecțiunile aparatului respirator și afecțiunile digestive.
Stațiunea este dotată cu numeroase facilități pentru turiști, inclusiv hoteluri, vile, restaurante și centre de tratament. Oferă o gamă variată de terapii balneare și de wellness, cum ar fi băi cu ape minerale, masaje terapeutice, tratamente cu nămol, inhalații și kinetoterapie.
Este un hotel cu cinci etaje: la parter se găsește recepția, un loc de joacă pentru copii și un restaurant à la carte; la primul etaj este un centru Wellness & SPA bine dotat (piscină cu apă dulce, piscină cu apă sărată, saună, salină, jacuzzi); la etajul al doilea există un alt restaurant cu terasă unde se servește micul dejun și cina (incluse în cazare) stil bufet suedez iar la ultimul etaj sunt sălile de tratament.
Mănăstirea Cozia
Este situată în Căciulata, pe malul drept al Oltului, la 1,5 km de debarcaderul din Parcul Central Căciulata. Este un important obiectiv de artă religioasă, ctitor fiind domnitorul Mircea cel Bătrân. Picturile a fost renovate în 1517, în vremea lui Neagoe Basarab, vreme în care s-a construit și fântâna care îi poartă numele.
În pronaos se găsesc mormintele voievodului Mircea și al monahiei Teofanei, mama lui Mihai Viteazul, călugarită dupa moartea fiului ei, decedată în 1605.
Parcul Căciulata
Potrivit pentru momente de relaxare în vecinătatea falezei Râului Olt, parcul vă permite să admirați peisajul din imprejurimi, să accesați debarcaderul pentru plimbări cu vaporașul, sau să întreprindeți o scurtă plimbare pe „Promenada Oltului”, faleza care leagă parcul de complexele balneare.
Poiana lui Căliman
Parc recent amenajat la intrarea în stațiunea Căciulata, pe partea dreaptă, pe sensul de intrare dinspre Călimănești.
Plimbare cu vaporașul
O atracție inedită în Călimănești-Căciulata o reprezintă plimbarea cu vaporașul pe râul Olt. Îmbarcarea se face de pe faleza din parcul Căciulata sau din spatele Tourist Shop Domnișoara (200 m în amonte de Mănăstirea Cozia).
Aleea de cură balneară
Traseul de cură balneară unește Călimănești de Căciulata, printr-o alee pietonală de 2,3 km, amenajată prin pădure, care poate fi parcursă în aproximativ 40 de minute. Aleea porneste din Călimănești, din spatele izvorului 7 și se termină în spatele Hotelului Traian din Căciulata.
Aqua Park Cozia din Căciulata
Parc acvatic cu piscine cu apă termală, acoperite și descoperite, deschis tot timpul anului. Locația perfectă pentru activități de inot și relaxare acvatică în orice anotimp.
Mănăstirea Berislăvești
Este situată la 8 km de Călimăneşti și reprezintă un valoros monument de arhitectură feudală târzie ce merită vizitat. Ansamblul monahal aflat pe malul stâng al râului Olt, în comuna Berislăveşti, are o datare cuprinsă între anii 1754 – 1762.
Castrul roman Arutela
A fost un castru roman situat între Păușa și Căciulata, construit între anii 137-138 d.Hr. Acesta a jucat un rol important în protejarea imperiului roman de invaziile barbare din nord-estul Daciei. Cercetările arheologice arată că a fost ocupat în mod continuu până în secolul al III-lea d.Hr.
Cascada Lotrișor
Este situată pe Valea Lotrișorului (Parcul Național Cozia), la o distanță de aproximativ 6 km de stațiunea Căciulata. Cu o altitudine cuprinsă între 485 și 515 metri și o cădere de apă de aproximativ 30 de metri este singura cascadă din România care trece printr-un tunel artificial, înainte de a se prăvăli într-un ochi de apă verde.
Mănăstirea Turnu
Se află la 4 km de Călimănești-Căciulata, la poalele muntelui Cozia, nu departe de apele Oltului. În jurul culmii Turneanu din masivul Cozia, de-a lungul timpului, au existat multe sihăstrii, chilii săpate în stâncă, unele pâstrându-se până în ziua de azi.
Mănăstirea Stânișoara
Mănăstire amplasată la poalele masivului Cozia, pe versantul său sudic, pe teritoriul localității Călimănești. Accesul se face pe valea Păușa-Stânișoara pe direcția Nord, plecând din halta CFR Păușa-Căciulata, la aproximativ 6 km, sau din stația CFR Turnu, pe directia est, la aproximativ 4 km.
Informații preluate de aici.