Asociația Prietenii lui Ștefi

Asociatia "Prietenii lui Stefi"

ASOCIAȚIA
"PRIETENII LUI ȘTEFI"

C.I.F. 39436243

Contul Asociației:
RO16BRDE445SV11029704450
deschis la BRD Agenția Victoria

E-mail: [email protected]

Light Up For Mito, România

“Light Up for Mito” este o campanie globală de conștientizare a bolilor mitocondriale, care are ca scop principal să atragă atenția asupra acestor afecțiuni rare și să mobilizeze sprijinul comunității pentru cercetarea și tratamentul acestora. Această campanie implică iluminarea clădirilor și monumentelor importante în lumina verde, culoarea asociată cu conștientizarea bolilor mitocondriale.

Prin iluminarea acestor locuri cu verde, “Light Up for Mito” simbolizează speranța și solidaritatea față de persoanele afectate de bolile mitocondriale și familiile acestora. De asemenea, aceasta oferă o oportunitate de a atrage atenția mass-mediei și publicului larg asupra acestei cauze și de a spori înțelegerea și sprijinul pentru persoanele afectate.

Light Up For Mito, Romania

Campania “Light Up for Mito” încurajează și participarea indivizilor prin implicarea în diverse activități de conștientizare, cum ar fi distribuirea de informații, organizarea de evenimente locale și strângerea de fonduri pentru cercetare și sprijinul pacienților.
“Light Up for Mito” este o inițiativă puternică și vizibilă care demonstrează solidaritatea globală în lupta împotriva bolilor mitocondriale și încurajează comunitățile din întreaga lume să se implice și să sprijine această cauză importantă.

Light Up For Mito, Romania

Light Up For Mito, Romania

În perioada 18 – 24 septembrie 2023 se desfășoarăSăptămâna Mondială a Bolilor Mitocondriale (WMDW) cu o serie de evenimente și inițiative în întreaga lume. Săptămâna se încheie cu campaniaLight Up For Mito ocazie cu care monumente și locuri de interes din întreaga lume sunt iluminate în verde, culoarea simbolică a bolilor mitocondriale, reprezentând energia. Principala caracteristică a acestor boli este lipsa de energie la nivel celular, oboseala, fiind și tema campaniei de conștientizare anul acesta. În noaptea de sâmbătă, 23 septembrie, sute de monumente din întreaga lume se vor aprinde în verde pentru a atrage atenția asupra acestui grup de boli genetice rare care, totuși, în mod colectiv, se estimează că afectează aproximativ 1 din 5.000 de oameni.


Imagini

Previous slide
Next slide