Care este drumul de la o simplă informație până la punerea ei in practică?
În cazul nostru totul a plecat de la o postare pe facebook la finalul lunii august 2022.
Au urmat zile de căutari, impresii despre terapie, despre oraș, țară. Când ne-am hotărât și ne-am dat seama că este ceea ce ne trebuie, am început să căutam hotel și să ne hotărâm asupra datei.
În luna noiembrie la târgul de turism am rezervat un sejur prin agenția de turism Dertour, filiala Mureș, prin Claudiu Târnovean, căruia îi mulțumim și aici.
Pe pagina de contact al site-ului Dolphin Therapy Land, am găsit un colaborator pe limba română prin care am rezervat 10 zile de terapie pentru începutul lunii mai. Pentru 10 zile de terapii avem nevoie de cel puțin 14 zile de cazare. Hotelul ales a fost Crystal Deluxe and Spa și pot spune că am fost foarte inspirați!
Intrarea în Turcia este permisă numai cu paşaport valabil. În cazul cetățenilor români, valabilitatea pașaportului simplu trebuie să fie de cel puţin 150 de zile, la data intrării pe teritoriul acestui stat.
Pentru o şedere în scop turistic în Turcia de până la 90 de zile în decurs de 6 luni, cetăţenii români nu au nevoie de viză.
Aeroportul Otopeni nu este un aeroport prea prietenos, din pacate. La orice ora te-ai afla in el, ora 4:30 dimineata in cazul nostru, este foarte aglomerat si foarte zgomotos.
Lipsa cafelei de dimineata ne-a facut sa incercam sa facem check-in-ul la o alta companie ce zbura de la aceeasi ora. In timp ce le explicam de ce avem nevoie de Ambulift ne-am dat seama ca nu zburam cu ei. :))
Nici la HiSky, compania cu care zburam, nu am avut noroc cu Ambulift-ul, cu toate ca le-am spus expres ca vrem sa il folosim, ne-au “aburit” asa ca pana la urma ne-am lasat pagubasi.
Cum adica ne-au “aburit”?
“- Chiar nu puteti sa-l transportati fara carut?
– Eu pot doamna sa-l duc in brate pana pe luna si inapoi, doar ca am o vertebra miscata un pic de la atata carat, inca doua s-au tasat, uneori durerile sunt destul de puternice, s-ar putea sa nu ajung unde trebuie.”
Si asa a ramas, Ambulift-ul a stat la locul lui.
Persoanele cu mobilitate redusa au prioritate la check-in, au poarta speciala pentru trecerea prin filtrele de control de securitate si prioritate la imbarcare.
Zborul a fost simplu dar s-a complicat la final cand trebuia sa aterizam. O furtuna a inchis aeroportul din Antalya si a trebuit sa survolam peste 30 de minute printre fulgere si traznete.
Dupa aterizare totul a decurs destul de repede, formalitatile de intrare in tara si ridicarea bagajelor durand destul de putin.
Ambuliftul permite transferul direct al pasagerilor cu mobilitate redusă de la poarta de îmbarcare până la uşa avionului (şi invers), atunci când aeronava se află parcată pe o poziţie îndepărtată.
Persoanele cu mobilitate redusă care tranzitează aeroportul Henri Coandă beneficiază de servicii profesioniste de asistenţă, în conformitate cu Regulamentul UE 1107/2006 privind privind drepturile persoanelor cu handicap şi ale persoanelor cu mobilitate redusă pe durata călătoriei pe calea aerului.
Am ajuns in Kemer sambata iar luni ne-am intalnit cu cei de la Dolphin Therapy Land pentru a stabili orarul terapiilor pe zile. Vor fi 10 zile de terapii, incepem de marti si vom termina vinerea din cea de-a doua saptamana.
Vom incepe zilele cu terapia vedeta, ca sa spunem asa, terapia cu delfini; urmeaza Fizio, Galileo, Ergo si Hidroterapie la malul marii.
Sunt 15 terapeuti si 3 delfini, vom lucra in doua bazine. In bazinul mare vom face terapii cu Murphy, un delfin de 330 de kilograme, iar in bazinul mai mic cu Ada si Max.
Programul nostru este acelasi in fiecare zi, la 10 plecam de la hotel in plimbare spre Dolphin Therapy Land, facem in jur de 20 de minute. Aici este preluat de terapeuti iar noi nu mai facem nimic pana la ora 12:30 cand termina toate terapiile.
Pentru noi, parintii, ultima zi este cea mai frumoasa, si nu pentru ca terminam terapiile ci pentru ca este randul nostru sa ne intalnim cu delfinii in bazin. Este o experienta extraordinara, greu se poate uita asa ceva!
Kemer este un oras in sud-vestul Turciei, situat pe litoralul Marii Mediterane, la poalele muntilor Taurus. Are 17,3 mii de locuitori si este centru administrativ al districtului cu acelasi nume din provincia Antalya si o importanta statiune turistica. Portul ofera facilitati pentru practicarea sporturilor nautice iar pe faleza din apropierea portului se afla multe magazine, cafenele, restaurante si baruri cochete. Golful cu vegetatia bogata si plajele intinse fac din Kemer una din cele mai populare statiuni de pe Riviera Turceasca.
Clima in Kemer este tipic mediteraneana, cu vreme uscata si fierbinte si apa marii calda. Vremea este insorita aproximativ 300 de zile pe an. Temperatura marii este de 10-12 grade celsius iarna, 27-29 grade celsius in timul verii.
Pentru ca este o statiune turistica, majoritatea hotelurilor au programe de divertisment care dureaza pana la ora 11 seara, e posibil sa fie un impediment pentru unii copii. Noi ne-am obisnuit, dar nun ne-a fost usor.
Peste 95% dintre turisti vin din Rusia, rusa este a doua limba vorbita aici.
Kemer este o statiune care iubeste pisicile, le vedem peste tot: in hoteluri, pe strazi, magazine.
Fii alături de noi și numără-te printre prietenii lui Ștefi, împreună îl putem ajuta să fie un învingător!