Asociatia Prietenii lui Stefi

logo

ASOCIAȚIA
"PRIETENII LUI ȘTEFI"

C.I.F. 39436243

Contul Asociației:
RO16BRDE445SV11029704450
deschis la BRD Agenția Victoria

E-mail: [email protected]

TERAPII LA SANATORIUL DIN TECHIRGHIOL - SEPTEMBRIE 2022

Am revenit la Techirghiol in perioada 12.09 – 23.09.2022 pentru sesiunea de toamna.

Am facut tratament balneo-fizical-kinetic, bine tolerat, adaptat nivelului functional constand din: baie sarata cu apa din lacul Techirghiol, impachetare cu namol, hidro-termo-jet, kinetoterapie individuala, masaj terapeutic, electroterapie si ergoterapie.

Evolutia a fost modest favorabila cu ameliorarea echilibrului si coordonarii.
Rezistenta la efort ramane insa  scazuta. (extras din biletul de iesire)

A fost omis din biletul de iesire partea de logopedie, am “reusit” sa facem trei sedinte. Domnul logoped “DRG” a considerat ca nu are rost continuarea acestui tip de terapie nevazand nicio imbunatatire.

Am fost rugati sa vorbim cu doamna doctor (pentru ca dansul nu are de ce) sa schimbam terapia, asa am ajuns sa facem ergoterapie si la Techirghiol.

Planul logopedic de interventie specializat pe care l-am primit este o copie a planului facut in 2021 doar evaluarea difera, recomandarea fiind: reevaluarea neuropsihiatrica pentru un diagnostic complex. Diagnosticul lui Stefi este foarte complex dupa cum apare si in biletul de externare: sindrom Leigh (boala mitocondriala), tulburari de dezvoltare specifice mixte, paralizie cerebrala mixta (predominant hipotona), retardare mentala severa.

CÂTEVA CUVINTE DESPRE TECHIRGHIOL

În timpul liber puteți vizita Mănăstirea Sfânta Maria, aflată chiar vis-a-vis de Sanatoriul pentru copii, Grădina Botanică sau să va plimbați pe malul lacului Techirghiol, în Parcul Faleză amenajat cu loc de joacă, pistă de biciclete și terenuri de sport.

Lângă Sanatoriu este un magazin Profi și o farmacie, restaurantul Picolo Mondo sau cel de Hotel Anina. În față sanatoriului opresc microbuze ce fac curse regulate între stațiuni sau spre Constanța.

Back to Top